İşgal Güçleri El-Halil Kentinde Filistinli Bir Genci Gözaltına Aldı

İşgal güçleri dün (5 Mart Cumartesi) akşam saatlerinde Batı Yaka'nın El Halil kentindeki İbrahim El-Halil Camii yakınlarında Ramallah kenti sakinlerinden bir genci yanında bıçak taşıdığı gerekçesiyle gözaltına aldı.  

Görüntülenme: 992 Tarih: 06 Mart 2016 12:58
İşgal Güçleri El-Halil Kentinde Filistinli Bir Genci Gözaltına Aldı

Filistin Enformasyon Merkezi El-Halil muhabirinin bildirdiğine göre işgal güçleri Ramallah kenti sakinlerinden 19 yaşındaki Rami İzzet Kandahi isimli genci İbrahim El-Halil Camii'ni ziyaret etmek istediği sırada gözaltına aldı ve Filistinli gencin yanında bıçak bulundurduğunu öne sürdü.

İşgal rejimi televizyonu 10'uncu kanalı, internet sitesinde konuyla ilgili yayınladığı haberde, işgal güçlerinin yanında kesici alet taşıyan Filistinli bir genci gözaltına aldığını bildirdi.

Bu arada, İbrahim El-Halil Camii Müdürü Hıfzı Ebu Senine de işgal güçlerinin Ramallah kenti sakinlerinden bir genci camiye girmeye çalışırken gözaltına aldığını söyledi.

İşgal güçleri Kudüs İntifadası'nın başladığı Ekim ayından bu yana kontrol noktalarında Filistinli birçok genci yanında bıçak taşıdığı ve bıçaklama eylemi gerçekleştirme niyetinde olduğu iddiasıyla gözaltına aldı, yaraladı veya yargısız infazla şehit etti.

Yorumlar