Hizbullah'ın Gücü Siyonist Rejim'i Korkutuyor

Lübnan Hizbullah Hareketi’ne yakınlığı ile bilinen Foreign Policy dergisi tarafından, Hizbullah’ın İsrail’in kara ve deniz kuvvetlerini nişan alacak donanmaya ve hassas güdümlü füzelere sahip olduğu bildirildi. 

Görüntülenme: 1559 Tarih: 07 Mart 2016 11:42
Hizbullah'ın Gücü Siyonist Rejim'i Korkutuyor

Hizbullah’ın askeri olarak yeni bir düzeye ulaştığı, İsrail’in şehirlerini kuşatabileceğini, aynı zamanda da İsrail kara ve deniz kuvvetlerini nişan alacak donanmaya ve hassas güdümlü füzelere sahip olduğu da belirtildi.

Dergi ayrıca, İsrail ile gelecekte yapılacak olan muhtemel bir savaşta, Hizbullah’ın savaşı işgal altındaki topraklara kadar taşıyabileceğini ifade etti.

Öte yandan Nur Samaha News haber sitesi de konuya ilişkin olarak “Bu savaş asla 2006’daki savaş gibi olmayacaktır. İsrail’in en büyük korkusu Hizbullah’ın Suriye’deki tecrübesi çünkü Hizbullah, savunma pozisyonundan saldırı pozisyonuna geçecek bir tecrübeye sahip. Hizbullah kendisini tehdit edici bir güç haline getiren taktiklere ve silahlara ulaştı” açıklamasında bulundu.

Nur Samaha News ayrıca, Hizbullah’ın silah stokunun da arttığını belirterek, Hizbullah’ın şu anda Scud gibi Balistik Füzelere, İran’ın Fetih-110 füzelerine ve M-600 füzelerine sahip olduğunu bildirdi.

Başka bir kaynakta, “Suriye savaşı Hizbullah’ın uzaktan kontrol edilebilen ve keşif yapabilen gelişmiş ve karmaşık bir komuta ve kontrol merkezi oluşturmasını sağladı. Hizbullah bunları İsrail aleyhinde kullanmayı ümit ediyor” ifadesinde bulundu.

Öte yandan; Washington Ortadoğu Enstitüsü Savunma Analisti Jeffrey White da konuya ilişkin olarak şu ifadelerde bulundu: “Hizbullah güdümlü silahlarla işgal topraklarındaki karargâhları, havaalanlarını hedef alabilir ve bu silahları büyük ekonomik amaçlar için kullanabilir.

Hizbullah, hava savunma sistemleri ve Cruiseseyir füzeleriyle İsrail’in hava ve deniz kuvvetlerini ve petrol kulelerini hedef alabilir.”

rasthaber

Yorumlar