Arap İnsan Hakları Bilgi Ağı Direktörü Cemal Eyd'ten Önemli Açıklamalar

Arap İnsan Hakları Bilgi Ağı Direktörü Cemal Eyd, Hamas'ın ve İhvan-ı Müslimin'in Başsavcı Hişam Berekat suikasti yüzünden suçlanmasını ve Körfez ülkelerinin Hizbullah'ı 'terör örgütü' ilan etmesini eleştirdi.  

Görüntülenme: 1320 Tarih: 07 Mart 2016 22:35
Arap İnsan Hakları Bilgi Ağı Direktörü Cemal Eyd'ten Önemli Açıklamalar

Kişisel twitter hesabı üzerinden bir paylaşımda bulunan Eyd: "Hamas, Hizbullah ve İhvan din eksenli siyasi partiler, her ne kadar görüşlerine katılmasam da bunlara terörist diyemeyiz. Bunları terör örgütleri olarak tanımlamamız halinde "İsrail'in ve Suud'un" kuyruğuna takılarak onların listesine dahil etmiş olacağız."
 
Mısır İçişleri Bakanı Mecdi Abdulgaffar, Başsavcı Hişam Berakat suikastıyla ilgili Hamas'ı ve İhvan'ı hedef almış ve 'teröre destek' ithamında bulunmuştu. 
 
Hamas ve İhvan cephesinden bu açıklamaya yalanlama gelmiş, Hamas sözcüsü Sami Ebu Zuhri u iddiaların gerçeği yansıtmadığını ve Hamas'ın Mısır'daki iç çekişmelere karıştırılmaması gerektiğini belirtmişti. 
 
İhvan'dan suçlamalara ilişkin yapılan açıklamada: "Mısır'a komplo kuranlar sizlersiniz. Katil olan sizlersiniz. Başsavcınızı katilini kendi içinizde arayın" ifadeleri yer almıştı.
İSLAMİANALİZ

Yorumlar