Hamas'tan Hizbullah'a Destek Mektubu

Filistin basınında yer alan haberlere göre, Hamas kaynaklarından, körfez ülkeleri tarafından 'terör listesine' alınması üzerine Hizbullah'a kararı tanımadıklarının belirtildiği destek mektubu gönderildiği ifade edildi.  

Görüntülenme: 1186 Tarih: 07 Mart 2016 12:05
Hamas'tan Hizbullah'a Destek Mektubu

Hamas'tan Körfez ülkelerinin kararından sonra resmi bir açıklama yapılmazken, İslami Cihad, FHKC, Sabirin Hareketi ve Filistin Ulusal Demokrat Birliği gibi Filistinli gruplardan kararı tanımadıkları belirtilmiş ve resmi kınama mesajları yayımlanmıştı. 
 
Filistin basınında çıkan haberlerde ise Hamas'ın Hizbullah'a kararı tanımadığını belirttiği bir destek mektubu gönderildiği ifade edildi. Mektupta Hizbullah'ın siyonist işgal rejimine karşı yürüttüğü mücadelenin önemine ve iki hareket arasındaki işbirliğinin bölge için ehemmiyetine vurgu yapıldığı belirtildi. İki taraf arasındaki mektuplaşmalara ilişkin haberler Filistin basınında sıklıkla çıkıyor..
 
Öte yandan Hizbullah'ın ardından İhvan-ı Müslimin ve Hamas Hareketleri'nin de körfez ülkeleri tarafından terör listesine alınabileceği yönünde haberler Filistin ve Mısır basınında kendisine geniş yer buluyor.
 
Son olarak Rai El Youm'da çıkan haberde Mısır İçişleri Bakanı Mecdi Abdulgaffar'ın Başsavcı Hişam Berakat suikastıyla ilgili Hamas'ı ve İhvan'ı hedef alarak 'teröre destek' ithamında bulunması; bu yöndeki iddiaları daha da güçlendirdiği şeklinde yorumlandı. 
 

İSLAMİANALİZ

Yorumlar