İşgal Rejimi Gazze Halkına Yolculuk İzni İçin Ağır Şartlar İleri Sürüyor

İşgal rejiminin Gazze Şeridi sakinlerinin Batı Yaka üzerinden Ürdün'e yolculuk yapmalarına izin vermek için yerine getirilmesi neredeyse imkansız şartlar ileri sürdüğü ifade edildi.  

Görüntülenme: 1284 Tarih: 10 Mart 2016 12:48
İşgal Rejimi Gazze Halkına Yolculuk İzni İçin Ağır Şartlar İleri Sürüyor

İşgal rejimi gazetelerinden Haaretz'in bugün (10 Mart Perşembe) konuyla ilgili yayınladığı haberde, Gazze Şeridi'nde yaşayan Filistinlilerin Batı Yaka aracılığıyla Gazze Şeridi dışına çıkabilecekleri bildirilerek ablukanın çirkin yüzü gizlenmeye çalışıldı.

İşgal rejiminin Gazze Şeridi sakinlerine Kral Hüseyin Köprüsü aracılığıyla Ürdün'e geçiş için öne sürdüğü şartlar arasında yine aynı kapıdan en az bir yıl önce geri dönme şartının da bulunduğu kaydedildi.

Haberde, şartlar arasında haftada en fazla yüz kişinin çıkış yapabileceği, hastalara ve dışarıda öğrenim gören yüksek lisans öğrencileriyle özel toplantılara katılacak olanlara çıkış izni verileceği bildirildi.

Haberde ayrıca Gazze Şeridi'nde yaşayan herkesin Batı Yaka ve İsrail üzerinden Filistin dışına çıkabileceği fakat yazılı olarak bir yıldan önce geri dönmeyeceğini taahhüt etmesi gerektiği ve dönüşte kapsamlı bir güvenlik soruşturmasından geçmeyi kabul etmesinin şart olduğu belirtildi.

İşgal rejimi, Batı Yaka üzerinden Ürdün'e geçmek için başvuranlara daha önceden Ürdün'den topraklarına giriş izni almasını da şart koşuyor.

Yorumlar