137 Yahudi Yerleşimci Bu Sabah Mescid-i Aksa'ya Baskın Düzenledi

137 fanatik Yahudi yerleşimci bu sabah (10 Mart Perşembe) işgal güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri altında El-Mağaribe Kapısı'ndan girerek Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi.  

Görüntülenme: 1629 Tarih: 10 Mart 2016 04:38
137 Yahudi Yerleşimci Bu Sabah Mescid-i Aksa'ya Baskın Düzenledi

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin edindiği bilgiye göre Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyen grupta 63 Yahudi yerleşimci ve 74 Siyonist üniversite öğrencisi yer aldı ve Siyonist Tarihi Eserler İdaresi'nden bir memur da gruba eşlik etti.

Yahudi yerleşimcilerin Müslümanların duygularını hiçe sayarak ve Mescid-i Aksa'nın kutsallığını çiğneyerek günlük olarak düzenlediği baskınlar devam ederken Mescid-i Aksa cemaatinin ve ilim öğrencilerinin yüksek sesle tekbir getirerek baskını protesto ettikleri ifade edildi.

Yahudi yerleşimcilerin bu sabahki baskını Yahudi örgütlerin Yahudi bayramlarına hazırlık olarak Mescid-i Aksa'ya baskın çağrılarının ardından geldi.

Yahudi örgütleri, yerleşimcileri önümüzdeki günlerde de Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemeye davet ederken, Yahudi bayram günlerinde Mescid-i Aksa'da telmudi faaliyetler düzenleneceği çağrısında bulunuyor.

Yorumlar