Siyonist Yerleşimciler Filistinlilere Ait Evi Ateşe Verdi

Filistin halkına karşı saldırılarına devam eden yahudi yerleşimciler Batı Yaka’nın Beytlahim şehrinin güneyine düşen El-Hıdır beldesinin Şuşehle mahallesinde Filistinlilere ait evi ateşe verdiler.  

Görüntülenme: 946 Tarih: 11 Mart 2016 02:11
Siyonist Yerleşimciler Filistinlilere Ait Evi Ateşe Verdi

Beytlahim’deki Irkçı Ayırım Duvarla Yerleşime Karşı Heyet temsilcisi Hasan Bureyciyye yaptığı açıklamada, beldeye yakın Danyal yerleşkesinden gelen bir grup yerleşimcinin dün akşam (10 Mart Perşembe) Muhenned Salah ve ailesinin ikamet ettiği evi, kendileri evde olmadıkları sırada ateşe verdiklerini söyledi.

Bureyciyye verdiği bilgide, eve dönen Salah’ın evinde yangın olduğunu fark ettiğini, söndürmek için çevreden gelen vatandaşlarla birlikte ciddi bir gayret sarf etmelerine rağmen, kontrol altına alındığında ateşin birçok ev eşyasını kül ettiğini ifade etti.

Bureyciyye’nin verdiği bilgiye göre aynı gün içinde ikinci kez aynı ev saldırıya uğruyor. Sabah erken saatlerde eve baskın düzenleyen yerleşimciler evlerin camlarını kırıp duvarlarına ırkçı sloganlar yazdıktan sonra kaçtılar.

Bu olay yerleşimcilerin yaptığı ilk saldırı değil. Temmuz 2015’te Nablus’un Duma köyünde Devabişe ailesi uykudayken evlerini ateşe veren yerleşimciler, aynı gün bebeğin şehit olmasına, birkaç saat sonra babasının, birkaç gün sonra da annesinin şehit olmasına neden olmuşlardı. Aileden sadece 4 yaşındaki Ahmet ağır yaralı olarak kurtuldu. Ahmet halen yanıklar nedeniyle tedavi görüyor.

fiem

Yorumlar