Ebu Merzuk:''Mısır'la Hamas Arasında Yeni Bir Sayfa Açıldı.''

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyelerinden Musa Ebu Merzuk, Hamas heyetinin Kahire'ye gerçekleştirdiği ziyaretin ilişkilerde yeni bir sayfa ve Mısır'daki kardeşlerinin sevgi hitabı anlamına geldiğini söyledi.  

Görüntülenme: 1069 Tarih: 16 Mart 2016 20:18
Ebu Merzuk:''Mısır'la Hamas Arasında Yeni Bir Sayfa Açıldı.''

Ebu Merzuk, sosyal paylaşım sitelerinden Facebook'taki kişisel sayfasında konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Ziyaretle ilgili pek çok kehanet yapılıyor. Kimi ziyaretin yarısında başarısız olduğunu söylüyor. Kimi adını açıklamadığı Mısırlı bir güvenlik kaynağına dayandırarak bir takım şartlar ileri sürüyor. Kimi kendini halkın yerine koyup değerlendirmede bulunuyor ve kimi de Hamas heyetini tehdit ediyor" dedi.

Mısır'a yaptıkları ziyaretin sona erdiğini ve bahsedilenlerden hiçbiriyle karşılaşmadıklarını ifade eden Ebu Merzuk, tam tersine Mısırlı yetkililerin Filistin'e tam bir sevgi beslediklerini gördüklerini bildirdi.

Hamas heyetinin hareketin Mısır'ın güvenliğine verdiği önemi ve iç işlerine karışmadığını net bir şekilde anlattığını kaydeden Ebu Merzuk, Gazze Şeridi'nin Mısır'ın güvenliğine zarar veren hiç kimse için güvenilir bir sığınak olmayacağını söyledi.

Ziyaretin devamı olacağına işaret eden Ebu Merzuk, yeni bir sayfa açıldığını belirterek, "Bizden hayır ve barıştan başka bir şey gelmez" dedi.

fiem

Yorumlar