İşgal Güçleri Nablus'un Birçok Beldesine Baskın Düzenledi

İşgal güçleri, dün gece ve bu sabah (17 Mart Perşembe) erken saatlerde Nablus'un birçok beldesine baskın düzenledi. Baskın düzenlenen beldeler arasında Beyt Furik ve Kuzey Asira beldelerinin de olduğu ifade edildi.  

Görüntülenme: 855 Tarih: 17 Mart 2016 22:48
İşgal Güçleri Nablus'un Birçok Beldesine Baskın Düzenledi

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin Nablus'un doğusundaki Beyt Furik beldesinde birçok eve baskın düzenleyerek evlerde arama yaptığını bildirdi.

İşgal güçlerinin dün gece Beyt Furik kontrol noktasında Emced Maruf Muleytat isimli Filistinli genci gözaltına aldığı belirtildi.

İşgal güçlerinin ayrıca Nablus'un kuzeyindeki Kuzey Asira beldesi sakinlerinden eski esir Ubey Hamadine ve Asım Cemal Yasin'i gözaltına aldığı kaydedildi.

Irak Burin beldesinde ise Muhammed Fatih Kadus isimli gencin işgal istihbaratına ifade vermeye davet bahanesiyle gözaltına alındığı, ayrıca Yezid Kadus isimli gencin de işgal güçlerince gözaltına alındığı bildirildi.

Bu arada, işgal güçlerinin bu sabah erken saatlerde Nablus'un güneyindeki Beyta beldesinde sebze ve meyve çarşısını yıkmaya başladığı ifade edildi.

Beyta Belediye Başkanı Vasıf Mualla, işgal güçlerinin bir ay önce dükkân sahiplerinden inşaatı durdurmalarını istediğini ve bu sabah erken saatlerde de önceden haber vermeden yıkım yaptığını söyledi.

Yorumlar