Gazze Halkı İşsizlikle Boğuşuyor

Gazze’deki işçilerin durumunu felaket olarak nitelendiren Filistin İşçi Sendikaları Federasyonu, hükümetten işçilerin sıkıntılarını hafifletmesini istedi. 

Görüntülenme: 1675 Tarih: 20 Mart 2016 18:05
Gazze Halkı İşsizlikle Boğuşuyor

Quds Pres Ajansının verdiği habere göre, konuyla ilgili açıklama yapan federasyon başkanı Sami El-Amsi “Gazze’de uzun yıllar sıkıntı çeken kesimlerin başında kuşkusuz işçi sınıf geliyor. İşsiz sayısının 213 bine ulaştığı Gazze’de işçiler çok ciddi sıkıntılar çekiyor ve bu sıkıntıları giderek de artıyor. İşçiler arasında fakirlik ise %70’lere ulaştı” dedi.

El-Amsi yaptığı değerlendirmede, Gazze’deki işsizlerin yaşadığı sıkıntıların hükümetin acil müdahalesini zorunlu kıldığını belirterek, hükümetin bu kesimin sıkıntılarını hafifletmek için gereken adımları atması gerektiğini, ancak hükümetin ilgisiz tavrının onların sıkıntılarını katladığını söyledi.

İşgal rejiminin bölgeye uyguladığı ambargo, yaşanan üç savaş ve işgal yönetiminin işçilerin 1948 yılında işgal edilmiş Filistin topraklarına girmelerini engellemesi bölgedeki işsizlerin sıkıntılarına sıkıntı kattı ve onları daha da fakirleştirdi. 

fiem

Yorumlar