Devabişe Cinayetinin Tek Görgü Tanığının Evi Kundaklandı

Kimliği belirsiz kişilerin bu sabah (20 Mart Pazar) Nablus'un güneyindeki Duma beldesinde bir eve molotof kokteyli attığı ve evde yangın çıktığı, ev sahibinin dumanlardan etkilendiği bildirildi.  

Görüntülenme: 917 Tarih: 20 Mart 2016 17:42
Devabişe Cinayetinin Tek Görgü Tanığının Evi Kundaklandı

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin Duma'daki yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre, Yahudi yerleşimcilerin sekiz ay önce Devabişe ailesine ait evi kundaklayarak yakmaları olayının tek şahidi İbrahim Muhammed Devabişe'nin evine molotof kokteyli attı.

Molotof kokteylinin camı kırarak İbrahim Devabişe'nin odasına girdiği ve çıkan yangında evin büyük bölümünün yandığı, yoğun dumandan etkilenen ev sahibi Devabişe'nin Nablus'taki Rafidya Hastanesi'ne kaldırıldığı bildirildi.

İlk yardım ve itfaiye ekiplerinin olay yerine gelerek yangını söndürdüğü ve ev sakinlerine ilk yardımda bulunduğu, işgal güçlerinin de olay yerine gelerek vatandaşları sorguya çekmeye başladığı kaydedildi.

Duma beldesi sakinlerinin olayın arkasında Yahudi yerleşimcilerin olduğunu düşündükleri belirtilirken, saldırıya uğrayan evin sahibi İbrahim Devabişe'nin Saad Devabişe, eşi Riham ve bebekleri Ali'nin şehit olduğu, diğer oğulları Ahmed'in de ağır yaralandığı cinayetin tek görgü tanığı olduğuna dikkat çekildi.

Duma beldesinde yaşayan gazeteci Hayat Devabişe, İbrahim Devabişe'nin cinayetin tek görgü tanığı olduğu için saldırıya uğrayabileceği yönünde işgal istihbaratınca uyarıldığını söyledi.

fiem

Yorumlar