Siyonist Rejim Gazze Şeridi'nin Sularını Çalıyor

Gazze Şeridi'ndeki Sular İdaresi Başkanı Mühendis Yasir Eş-Şanti, Gazze Şeridi'nin büyük bir su krizi yaşadığını ve Gazze halkının temel su kaynağı olan sahil bölgesi yeraltı sularında azalma olduğunu söyledi.  

Görüntülenme: 1699 Tarih: 21 Mart 2016 04:07
Siyonist Rejim Gazze Şeridi'nin Sularını Çalıyor

Gazze'deki Hükümet Enformasyon Ofisi'nin bugün (20 Mart Pazar) düzenlediği Yetkiliyle Buluşma programında konuşan Eş-Şanti, Filistin topraklarındaki su rezervlerinin tehlikede olduğunu, yerel ve uluslararası raporların da bunu teyit ettiğini bildirdi.

Gazze Şeridi'nin nitelik ve miktar bakımından su sıkıntısı yaşadığını kaydeden Eş-Şanti, Birleşmiş Milletler'in bu konuda hazırladığı rapora işaret etti.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin su krizinin artmasının sebebi hakkındaki sorusuna cevap veren Eş-Şanti, krizin abluka nedeniyle arttığını ve işgal rejiminin Gazze Şeridi'nin sularını çaldığını söyledi.

Yeraltı sularının yağmur sularıyla beslendiğini ve yapılaşmanın yeraltı sularının yararlandığı yağmur miktarının azalmasına neden olduğunu ifade eden Eş-Şanti, sulardaki tuzluluk oranının da arttığını bildirdi. Eş-Şanti, Gazze Şeridi'nin yıllık 200 milyon metreküp suya ihtiyacı olduğuna dikkat çekti.

fiem

Yorumlar