Kudüs İntifadası Şehitleri Beytlahim'de Düzenlenen Törenle Toprağa Verildi

Beytlahim'in güneyindeki Beyt Ficar beldesi sakinleri 19 yaşındaki şehit Ali Abdurrahman Sevabite ile 20 yaşındaki şehit Ali Cemal Tagatıga'yı dün akşam saatlerinde düzenlenen kalabalık bir cenaze töreniyle toprağa verdi.  

Görüntülenme: 1564 Tarih: 21 Mart 2016 20:38
Kudüs İntifadası Şehitleri Beytlahim'de Düzenlenen Törenle Toprağa Verildi

Sevabite ve Tagatıga, Perşembe günü Selfit vilayeti arazileri üzerinde kurulu Ariel Yahudi Yerleşkesi yakınlarında bıçaklama eylemi girişiminde bulundukları gerekçesiyle işgal güçleri tarafından şehit edildi.

Cenaze törenine katılanlar şehitlerin naaşlarını Beyt Cala Devlet Hastanesi'nden alarak Kudüs El-Halil Caddesi'nden geçerek ailelerinin evlerine götürdü. Ailelerinin ve yakınlarının zılgıtlar ve direnişe destek sloganları arasında şehitleri son kez görmelerinin ardından beldedeki camide cenaze namazı kılındı. Sevabite ve Tagatıga daha sonra belde mezarlığında toprağa verildi.

İşgal güçleri şehitler Sevabite ve Tagatıga'nın naaşlarını üç gün elinde tuttuktan sonra bugün öğle saatlerinde Husan kontrol noktasında teslim etti.

İşgal güçlerinin bugün ayrıca Perşembe günü akşam saatlerinden bu yaka kuşatma altında tuttuğu Beyt Ficar beldesi çevresindeki kuşatmayı yoğunlaştırdığı ve Beyt Ficar beldesinin Kudüs İntifadası'nın başından bu yaka beş şehit verdiği ifade edildi.

fiem

Yorumlar