Şehit Ömer En-Nayif'in Ailesi Avrupa'da Hukuki Mücadeleye Hazırlanıyor

Şehit Ömer En-Nayif'in ailesi, Bulgar makamlarının Şubat ayı sonlarında cesedi Sofya'daki Filistin Büyükelçiliği'nde bulunan En-Nayif'in öldürülmesiyle ilgili soruşturmanın sonucunun kendilerine iletildiğini bildirdi.  

Görüntülenme: 1217 Tarih: 21 Mart 2016 21:42
Şehit Ömer En-Nayif'in Ailesi Avrupa'da Hukuki Mücadeleye Hazırlanıyor

En-Nayif'in ailesi, dün (20 Mart Pazar) konuyla ilgili yayınladığı basın açıklamasında, Bulgar makamlarının Ömer En-Nayif'in eşine Bulgar avukatın da huzurunda soruşturma sonucunu teslim ettiğini ve şehidin sırtında derin ve güçlü darbe izlerinin olduğunu bildirdiğini söyledi.

Aile, Ömer En-Nayif'in vücudundaki yara izlerinin öldürülmeden önce kendisiyle katilleri arasında şiddetli bir boğuşmanın yaşandığına işaret ettiğini belirtti.

Şehit En-Nayif'in ailesinin Bulgar mahkemelerinde ve Avrupa Birliği mahkemelerinde dava açmaya hazırlandığı, Siyonist işgal rejimi istihbaratını cinayetin faili olmakla suçlayan ailenin katiller ortaya çıkarılmadan Ömer En-Nayif'in naaşını teslim almayı reddettiği kaydedildi.

Bu aradan, Bulgaristan'da yaşayan Filistinlilerin ve Arapların Salı günü başkent Sofya'da Adalet Mahkemesi önünde protesto gösterisi düzenleyeceği ve suikastla ilgili gerçeklerin bir an önce ortaya çıkarılmasını isteyeceği ifade edildi.

En-Nayif ailesi, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'ın oluşturduğu soruşturma komitesinden komitenin yetersiz olduğunu söyleyerek ayrıldı.

fiem

Yorumlar