Siyonist Haham Yehuda Glick Provokasyonlara Devam Ediyor

Fanatik Yahudi haham Yehuda Glick ve bir grup Yahudi yerleşimci bu sabah (21 Mart Pazartesi) işgal polisinin ve özel kuvvetlerin yoğun güvenlik önlemleri altında Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi.  

Görüntülenme: 1561 Tarih: 21 Mart 2016 01:02
Siyonist Haham Yehuda Glick Provokasyonlara Devam Ediyor

Medya kaynaklarından ve görgü tanıklarından edinilen bilgiye göre, fanatik Yahudi haham Yehuda Glick ve beraberindeki Yahudi yerleşimciler Mescid-i Aksa'ya sabah saat 7:30 sularında El-Mağaribe Kapısı'ndan geçerek girdi.

Haham Glick ve Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'nın avlusunda işgal güçleri eşliğinde dolaştığı, işgal güçlerinin avluda bulunan ve baskını protesto etmek isteyen Mescid-i Aksa cemaatinin Glick'e ve beraberindekilere yaklaşmasına izin vermediği belirtildi.

Kaynaklar, baskın sırasında Mescid-i Aksa'da bulunan cemaatin işgal güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri altında avluda dolaşan haham Glick ve Yahudi yerleşimcileri protesto ederek yüksek sesle tekbir getirdiğini söyledi.

İşgal güçleri Filistinli aktivistlerin Mescid-i Aksa'ya girmelerine izin vermezken ve cemaatin Mescid-i Aksa'ya girişine ağır kısıtlamalar getirirken Yahudi yerleşimciler neredeyse her gün işgal güçleri himayesinde Mescid-i Aksa'ya baskın düzenliyor. Yerleşimciler bu baskınlar için genelde cemaatin az olduğu sabah saatlerini tercih ediyor.

fiem

Yorumlar