Siyonist İsrail Yemenli Yahudileri Neden İşgal Altındaki Topraklara Taşıyor?

İşgal rejimi televizyonu 2'nci kanalı, Yemen Yahudilerinden 17'sinin Yahudi Ajansı ve Amerikan Dışişleri Bakanlığı'nın da katıldığı gizli bir operasyonla işgal altındaki Filistin topraklarına getirildiğini açıkladı.  

Görüntülenme: 1159 Tarih: 21 Mart 2016 03:56
Siyonist İsrail Yemenli Yahudileri Neden İşgal Altındaki Topraklara Taşıyor?

İşgal rejimi televizyonu, bugün (21 Mart Pazartesi) konuyla ilgili yayınladığı haberde, dün gece Ben Gurion Havaalanı'na inen uçağın Yemenli 17 Yahudiyi getirdiğini, Amerikan Dışişleri Bakanlığı'nın da yardım ettiği operasyonla önce başka bir ülkeye nakledilen Yahudilerin daha sonra İsrail'e getirildiklerini ifade etti.

Operasyonun tam bir gizlilik içerisinde gerçekleştirildiğini belirten işgal televizyonu, operasyonun bir yıldır bunun için çalışan Yahudi Ajansı'nın başarısı olduğunu söyledi.

Haberde ayrıca Yemen'den sadece Yahudilerin getirilmediği, şahıslarla birlikte bazı yazma eserlerin de kaçırıldığı, anne-babası, eşi ve çocuklarıyla birlikte gelen Haham Süleyman Dahiri'nin yanında 800 yıllık hayvan derisine yazılmış bir Tevrat'ı da yanında getirdiği bildirildi.

Uçağa Ben Gurion Havaalanı'na kadar eşlik eden Yahudi Ajansı Başkanı Natan Sharansky, işgal rejimi kurulduğundan bu yana Yemen'den 51 bin Yahudinin İsrail'e getirildiğini açıkladı.

fiem

Yorumlar