Kudüs'te Çatışma Çıktı

İşgal güçlerinin bu sabah (21 Mart Pazartesi) erken saatlerde Kudüs kentinin doğusundaki El-Ayzeriyye beldesine düzenlediği baskın sırasında çıkan çatışmada Filistinli iki gencin gerçek mermiyle yaralandığı ifade edildi.  

Görüntülenme: 1411 Tarih: 21 Mart 2016 06:17
Kudüs'te Çatışma Çıktı

Quds Press Haber Ajansı'nın bildirdiğine göre, işgal güçleri El-Ayzeriyye beldesinde Fetih Hareketi esirler dosyası sorumlusu Eymen Bassa'nın evine baskın düzenleyerek evin altını üstüne getirdi ve eşyalara zarar verdi.

İşgal güçleri beldeden çekilmeden önce işgal askerleriyle belde sakini gençler arasında çatışma yaşandığı ve işgal güçlerinin yoğun bir şekilde gerçek mermi, plastik mermi ve göz yaşartıcı bomba kullandığı belirtildi.

Filistin Kızılay Derneği, ilk yardım ekiplerinin gerçek mermiyle yaralanan iki gence müdahalede bulunduğunu ve yaralıların Filistinlilere ait bir hastaneye kaldırıldıklarını açıkladı.

Bu arada, işgal polisi bugün öğle saatlerinde Kudüs kentinde Filistinli bir genci ve bir kadını gözaltına aldı.

İşgal güçlerinin 15 yaşında bir Filistinliyi yerleşimcilerin kullandığı tramvayı taşladığı gerekçesiyle gözaltına aldığı, ayrıca Kudüs'ün Eski Belde semtinden kadın aktivist Seher En-Netişe'yi gözaltına aldığı ifade edildi.

fiem

Yorumlar