Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları Gözlemevi:''İntifadada Şimdiye Kadar 61 Filistinli Yargısız İnfaz Edildi.''

Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları Gözlemevi, Kudüs İntifadası’nın başladığı Ekim 2015’ten şimdiye kadar Batı Yaka ve Kudüs’ün içinde ve dışında 61 Filistinlinin işgal güçlerinin yargısız infazları sonucu hayatlarını kaybettiğini belirtti.  

Görüntülenme: 1180 Tarih: 25 Mart 2016 11:00
Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları Gözlemevi:''İntifadada Şimdiye Kadar 61 Filistinli Yargısız İnfaz Edildi.''

Gözlemevi’nin yayınladığı ve Filistin Enformasyon Merkezi’ne de ulaşan raporda, Filistinli savunmasız insanlara yönelik yapılan saldırılardan endişe duyulduğu, işgal güçlerinin kendileri için tehlike arz etmediği halde insanları öldürdüğü ifade edildi.

Raporda, en son kayıt altına aldıkları infazın dün (24 Mart Perşembe) El-Halil’in ortasında bulunan Tel Er-Rumeyde bölgesinde Abdulfettah Eş-Şerif (21) ile Remzi Kasravi (21) adlı gençlere yönelik yapılan infaz olduğu hatırlatıldı.

İşgal güçlerinin iki gence 10’dan fazla kurşun sıktıklarına, yaralı gençlere kimseyi yaklaştırmayıp kan kaybetmelerine neden olduklarına, bununla yetinmeyen bir askerin gidip oldukça yakın mesafeden Abdulfettah’a birkaç el daha ateş ettiğine dikkat çekilen raporda, o sırasında bölgede bulunan ve işgal rejimindeki sağlık teşkilatı olan Kızıl Davud Yıldızı’na ait ambulans ve ilk yardım ekiplerinin yaralı işgal askerine müdahale ettikleri ancak yanı başlarından ölümle pençeleşen ve kan kaybeden Filistinli gençlere müdahale etmedikleri kaydedildi.

Saldırıdan yarım saat sonra işgal güçleri kan kaybından hayatlarını kaybeden iki Filistinli gencin cesetlerini siyah torbalara koyup bilinmeyen bir yere götürürken, bölgedeki Siyonist sağlık ekipleri yaralı askeri alıp bölgeden ayrıldılar.

 

FİEM

Yorumlar