İsmail Haniye Mısır Görüşmelerini Değerlendirdi

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birim Başkan Yardımcısı İsmail Heniyye, Hamas’ın Kahire’de Mısırlı yetkililerle yaptığı görüşmelerin umut verici olduğunu, görüşmelerin özünü ise başta Gazze halkının sıkıntılarını hafifletmek olmak üzere üç önemli dosyanın oluşturduğunu söyledi.  

Görüntülenme: 4180 Tarih: 25 Mart 2016 12:41
İsmail Haniye Mısır Görüşmelerini Değerlendirdi

Hamas hareketinin dün (24 Mart Perşembe) gece Gazze’de “Kudüs İçin Devrimimiz Var” ismiyle düzenlediği etkinliğe katılan Hamas lideri Heniyye Kahire’de Mısırlı yetkililerle yapılan görüşmelere değinerek, görüşmelerin olumlu geçtiğini ve özellikle Gazze’deki sıkıntıların azaltılmasıyla, Filistin davası ve ikili ilişkilerin gündeme geldiğini ifade etti.

Silahlarının sadece işgal rejimine dönük olduğunu bir kez daha hatırlatan eski Başbakan Heniyye, Kudüs İntifadası’nın desteklenmesi için Araplarla ilişkileri güçlendirmek istediklerini kaydetti.

Heniyye yaptığı konuşmada “Hamas İslami kökeni olan ulusal bir özgürlük hareketidir. Silahı sadece Filistin’de çalışır ve işgal rejimine dönüktür. Mısır’da Mısırlılarla yapılan görüşmeler sadece Filistin davasına ve Filistin halkına destek içindir” dedi.

fiem

Yorumlar