Filistinli Esirler Siyonist Rejim'e Geri Adım Attırdı

Esirler Enformasyon Bürosu güvenilir kaynaklara dayanarak verdiği haberde, birkaç haftadır süren protestoların sonlandırılmasına karşılık iki yıldır esirlere uygulanan yaptırımların kısmi olarak kaldırılması konusunda Hamas hareketiyle cezaevi idaresinin anlaşmaya vardıklarını belirtti.  

Görüntülenme: 967 Tarih: 25 Mart 2016 07:07
Filistinli Esirler Siyonist Rejim'e Geri Adım Attırdı

Kaynakların verdiği bilgiye göre, varılan anlaşma gereği ziyaretler 45 dakikadan 75 dakikaya, izlenilen televizyon kanalı sayısı da 3’ten 5’e çıkarılacak.

Kantin için verilen paranın 600 Şikel’den 800 Şikel’e çıkarılması, insani ve hayati bazı durumlarda esneklik gösterilmesi de maddeler arasında bulunuyor. Anlaşmanın sonucu olarak esir Bessam Es-Sayih kardeşini görmek için başka bir cezaevine nakledildi.

Hamas’a mensup esirler Dünya Esir Gününde kendilerine uygulanan insanlık dışı muameleleri protesto etmek için şimdiden öğünleri geri çevirerek hazırlık yapıyorlardı.

İşgal rejimi keyfi olarak Filistinli esirlere yaptırımlar uyguluyor, hasta olanlara gereken müdahaleyi yapıyor ve insani ihtiyaçlarını karşılamıyor.

fiem

Yorumlar