Hamas, Siyonist Rejim Zindanlarında Bulunan Esirlerle İlgili Açıklama Yaptı

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden Abdurrahman Şedid, Siyonist işgal rejimi zindanlarında bulunan hasta esirlerin durumunun gün geçtikçe kötüye gittiğine dikkat çekerek, bu durumun resmi ve sivil düzeyde ciddi bir dayanışma ve desteği gerekli kıldığını belirtti.  

Görüntülenme: 1573 Tarih: 26 Mart 2016 02:02
Hamas, Siyonist Rejim Zindanlarında  Bulunan Esirlerle İlgili Açıklama Yaptı

Şedid yaptığı açıklamada, resmi çevrelerin suskunluğunu, Arap ve İslam dünyasının da kendi sorunlarıyla boğuşmalarını fırsat bilen işgal rejiminin esirleri hukuk ve kanunun güvence altına aldığı her türlü hakkını gasp ettiğini, onları insani ihtiyaçlarından mahrum ettiğini ve onlara baskı uyguladığını söyledi.

Hamas lideri verdiği bilginin devamında şu anda işgal rejimi zindanlarında esir Sami Cenazire’nin sürdürdüğü açlık grevinin 22’nci gününe girdiğini, esir İmad El-Betran’ın açlık grevinin ise bir ayı geride bıraktığını hatırlattı.

Şedid’in verdiği bilgiye göre cezaevi idaresinin ihmali nedeniyle birçok kadın ve erkek esir ciddi sağlık sorunları yaşarken, 20 esir de hâlâ tek kişilik tecrit odalarında cezalandırılıyor, esir Musa Sufan ve Hamas liderlerinden esir Şükri El-Havace gibi esirler de kanserle boğuşuyor.

fiem

Yorumlar