En Nayif Suikastında Mossad Şüphesi Büyüyor

Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da Filistin Büyükelçiliği içinde şehit edilen Fetih liderlerinden eski direnişçi şehit Ömer En-Nayif’in ailesi, suikasttan bir ay sonra Bulgar yetkililerin eşinden savcının suikastla ilgili raporunu dinlemesi için avukat göndermesini talep ettiğini belirtti.  

Görüntülenme: 808 Tarih: 26 Mart 2016 21:20
En Nayif Suikastında Mossad Şüphesi Büyüyor

En-Nayif ailesi gelen tebligatta Bulgar yetkililerin bu konuda açıklama yapmayacağı ve raporun elle çoğaltılmasına da izin verilmeyeceğinin yer aldığını kaydetti.

Konuyla ilgili basın açıklaması yapan En-Nayif ailesi şu bilgileri paylaştı: “Ömer En-Nayif’in eşine gönderilen tebligat, bu ayın on yedisinde gönderilmiş. Ancak belge dün (25 Cuma) teslim edildi. Bu bile birçok şüpheyi beraberinde getirdi.”

Aile daha sonra şunları söyledi: “Bulgar savcının üç hafta önce raporun iki gün içinde açıklanacağını söylediği halde daha sonra suikastın arkasında duranlarla ilgili bir ipucunun olmadığını söylemesi bu konudaki kuşkuları daha da güçlendirdi. Kanaatimizce Bulgar yetkililer de büyük bir baskı altındadırlar. Dosyayı kapatmaları ve cinayeti işleyen Mossad ajanlarının gizlenmesi için ciddi baskıların olduğunu düşünüyoruz. Ancak neye mal olursa olsun dosyanın kapatılmasına izin vermeyeceğiz. Konuyu Bulgaristan’ın bağımsız yargısıyla Avrupa Birliği'ne götüreceğiz. Aynı şekilde Filistin içinde Filistin mahkemelerinde suikasttan sonra olayı saptırmaya çalışan Filistin büyükelçisiyle elçilik çalışanları hakkında dava açacağız. Bulgaristan’daki Filistinlilerle, Avrupa ve Filistin içinde yaşayan Filistinlilerin Maliki ile büyükelçinin görevden alınıp yargılanmaları yönündeki fikirlerini destekliyoruz.”

Fetih liderlerinden eski direnişçi Ömer En-Nayif,  26 Şubat tarihinde Bulgaristan’ın başkenti Sofya’daki Filistin Büyükelçiliği içinde kimliği belirsiz kişiler tarafından suikast sonucu öldürülmüş olarak bulunmuştu.

fiem

Yorumlar