Abbas Güçleri Hamas'ın Batı Yaka'daki Liderlerinden Birini Gözaltına Aldı

Mahmud Abbas başkanlığındaki Koruyucu Güvenlik birimi, Batı Yaka'da sürdürdüğü siyasi gözaltılara yenilerini ekleyerek, İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden biriyle bir üniversite öğrencisini gözaltına aldı.  

Görüntülenme: 1390 Tarih: 27 Mart 2016 09:04
Abbas Güçleri Hamas'ın Batı Yaka'daki Liderlerinden Birini Gözaltına Aldı

Koruyucu Güvenlik birimi dün (26 Mart Cumartesi) gece Cenin kentinde 50 yaşındaki Hamas lideri ve eski esir Şeyh İbrahim Nevahida'yı gözaltına aldı.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre, Nevahida daha önce de birçok kez Filistin Yönetimi güvenlik birimlerince gözaltına alındı ve 1992 yılında işgal askeri kaçırılması olayına karıştığı suçlamasıyla 12 yıl işgal zindanlarında yattı.

Koruyucu Güvenlik birimi bu sabah ayrıca El-Halil Üniversitesi öğrencilerinden ve El-Halil kenti sakinlerinden 21 yaşındaki Enes Mahmud Selheb'i gözaltına aldı.

Selheb'in amcasının verdiği bilgiye göre, Koruyucu Güvenlik birimi Filistinli öğrenciyi sabah üniversiteye giderken takip ederek gözaltına aldı. Enes Mahmud Selheb'in Genel İstihbarat birimi tarafından daha önce gözaltına alındığı ve 10 gün gözaltında tutulduktan sonra birkaç gün önce serbest bırakıldığı ifade edildi.

fiem

Yorumlar