Twitter Kassam Tugayları'nın Hesaplarını Kapattı

Hamas’ın askeri kanadını temsil eden İzzeddin El-Kassam Tugayları’ndan Twitter’ın kendi hesaplarını kapatmasıyla ilgili yapılan açıklamada “işgalcilerin tarafını tutuyorlar” yorumu geldi. 

Görüntülenme: 1778 Tarih: 01 Nisan 2016 02:55
Twitter Kassam Tugayları'nın Hesaplarını Kapattı

Kassam Tugayları’nın basın bürosundan dün(Perşembe) yapılan açıklamada “Twitter, bir yandan işgalci İsrail’e ait kurumların ya da orada yaşayan kişilerin ‘ırkçılık ve terör’ suçunu işlemelerine rağmen hesap açmalarına izin verirken, bir yandan da bizim hesaplarımızı kapatıyor” ifadelerine yer verildi.  

Twitter’ın bu kapatma kararıyla dünyanın gözü önünde hak ihlali gerçekleştirdiğini ifade eden Kassam Tugayları, “Ayrıca bu sayede tarafsız olmasını beklediğimiz ‘Twitter’ şirketi işgalcilere de ayrıcalık tanıyor” dedi.

Açıklamanın devamında “Kassam Tugayları olarak mesajımız açık! Mesajımız özgürlük ve ırkçı işgal rejiminden kurtuluş çağrısıdır. Çünkü işgalci güçler tüm dünyaya ya kurban olma ya da cellat olma seçeneğini sunuyor” ifadelerine yer verildi.

Son olarak Kassam Tugayları Twitter’a “Herkese düşüncesini özgürce ifade etme ve şartsız katılım” hakkı tanıyan ilkesine bağlı kalma ve kararından geri dönme çağrısı yaptı.

Twitter, 2 haftadan daha kısa bir süre önce takipçi sayısı 200 milyona ulaşan ve 30 milyondan fazla paylaşımı olan Kassam Tugaylarına ait 3 Arapça ve 1 İngilizce hesabın kapatılmasına karar vermişti. 

İSLAMİANALİZ

Yorumlar