Siyonistlerin Mescid-i Aksa'ya Baskınları Mart Ayında da Devam Etti

İşgal yönetiminin Mescid-i Aksa'yı bölme planına hız vermesi ve Yahudi yerleşimcilerin yoğunlaşan baskınları nedeniyle Filistinli gençlerin Ekim 2015'te başlattıkları Kudüs İntifadası sürerken, Yahudi yerleşimciler de işgal güçleri himayesinde Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemeye devam ediyor.  

Görüntülenme: 1618 Tarih: 01 Nisan 2016 10:57
Siyonistlerin Mescid-i Aksa'ya Baskınları Mart Ayında da Devam Etti

Quds Press Haber Ajansı'nın konuyla ilgili yayınladığı haberde, işgal polisinin ve özel kuvvetlerin yoğun güvenlik önlemleri altında Mart ayı boyunca 1114 Yahudinin Mescid-i Aksa'ya girdiği bildirildi.

Haberde, Mart ayı içerisinde Mescid-i Aksa'ya 846 Yahudi yerleşimci ile 268 Yahudi öğrenci ve turizm rehberinin baskın düzenlediği, baskınlara katılanların işgal güçlerinin himayesinde El-Mağaribe Kapısı'ndan girerek Mescid-i Aksa'nın avlusunda dolaştıktan sonra Es-Silsile Kapısı'ndan çıktıkları ifade edildi.

Baskınların sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki ayrı zaman diliminde gerçekleştiğine dikkat çekilen haberde, sabah baskınlarının saat 7:30'da başladığı ve yaz saati uygulaması nedeniyle saat 10:00'da bitmesi gereken baskın süresinin işgal polisince 11:00'e kadar uzatıldığı kaydedildi.

Yahudi yerleşimcilerin baskınlar sırasında özellikle Er-Rahme Kapısı civarında ayin yapma girişiminde bulundukları fakat Mescid-i Aksa güvenlik görevlilerinin yerleşimcilere engel oldukları belirtildi.

Quds Press Haber Ajansı, fanatik Yahudi haham Yehuda Glick'in de Mescid-i Aksa'ya yeniden baskın düzenlemeye başladığına dikkat çekti.

fiem

Yorumlar