Kassam Tugayları'ndan Netanyahu'ya Yalanlama

İslamî Direniş Hareketi (Hamas)’ın askeri kanadı durumundaki İzzeddin El-Kassam Tugayları, Gazze’de kayıp olan işgal askerleriyle ilgili karşılıksız bilgi vermeyeceklerini belirterek, bu konuda Netanyahu’nun halkına yalan söylediğini ifade etti.  

Görüntülenme: 1805 Tarih: 01 Nisan 2016 08:26
Kassam Tugayları'ndan Netanyahu'ya Yalanlama

El-Aksa televizyonuna demeç veren Kassam Tugayları sözcüsü Ebu Ubeyde, esir takası için bir girişimin olmadığını söyledi.

Kassam sözcüsü Ebu Ubeyde bu açıklamaları, Netanyahu’nun Gazze’de kayıp askerlerle ilgili önemli bir gelişmenin olduğunu söylemesi üzerine yaptı.

Kassam Tugayları’nın kayıp askerlerin görüntüleriyle çıkması dikkat çekti.

Netanyahu geçen Pazar günü yaptığı açıklamada, 2014 yılında Gazze’de meydana gelen savaşta kaybolan askerlerle ilgili çok önemli bir gelişme olduğunu söyleşi ve “bu konuda ciddi çabalar var. Kendim bizzat periyodik olarak takip ediyorum. İki gün önce önemli bir gelişmenin olduğu hususunda mesaj aldım” demişti.

Kassam Tugayları 20 Temmuz 2014 akşamında Gazze’nin doğusunda yer alan Şucaiyye Mahallesinde yaptığı operasyonda Şaul Aron adında bir işgal askerini esir aldığını duyururken, işgal rejimi söz konusu askerin öldüğünü ifade etmişti.

Savaşın devam ettiği Ağustos ayında işgal güçleri Rafah’ta bir subayla irtibatın kesildiğini duyururken, Kassam Tugayları da söz konusu bölgedeki mücahit grubuyla irtibatın kesildiğini belirtmişti.

Bu bilgiler, mücahitlerin şehit olduğunu ve çatışma sonucu Siyonist subayın da öldüğünü gösteriyordu.

İşgal rejimi Temmuz 2015’te, 10 ay önce kaybolan Etiyopya kökenli bir İsraillinin kaybolmasıyla ilgili yayın yasağını kaldırdı.

Aynı ay Netanyahu uluslararası camiaya askerlerin salıverilmesi için Hamas nezdinde girişimlerde bulunması çağrısında bulundu.

fiem

Yorumlar