Mervan El-Bergusi Nobel'e Aday Gösterildi

Arjantinli İnsan Hakları Savunucusu Nobel Ödüllü Adolfo Pérez Esquivel, Mervan el-Bergusi'yi, Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterdi. 

Görüntülenme: 1113 Tarih: 05 Nisan 2016 14:54
Mervan El-Bergusi Nobel'e Aday Gösterildi

İsrail'de 2002 yılından beri tutuklu bulunan İntifada Hareketi'nin önderlerinden Filistinli Mervan el-Bergusi'nin, Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterildiği bildirildi.

Tunuslu Gazeteciler Sendikası'nda "Filistin Toprak ve Esir Günü" adlı panelde konuşan Mervan el-Bergusi'nin eşi Avukat Fedva el-Bergusi "Güney Amerika'dan direnişçi ve Nobel Barış Ödüllü Adolfo Pérez Esquivel, Mervan el-Bergusi’yi Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterdi" dedi.

Bergusi, üst düzey uluslararası bir komitenin, eşinin ve tüm Filistinli esirlerin serbest bırakılmasına destek için çalışmalar yürüttüğünü dile getirdi.

Esquivel'in Bergusi'yi Nobel Barış Ödülü'ne aday göstermesinin tüm Filistinli esirler için onur olduğunu belirten Bergusi, "Mervan'ın adaylığı Filistin direnişinin meşruiyetine bir destektir" şeklinde konuştu.

Panelde konuşan Tunuslu Gazeteciler Sendikası (TGS) Başkanı Naci el-Baguri de "Sendika esir ve direnişçi Mervan el-Bergusi'nin Nobel Barış Ödülü'ne adaylığını desteklemeye karar vermiştir" dedi.

El-Baguri konuya ilişkin Tunus İnsan Hakları Örgütü'yle görüştüklerini ve uluslararası örgütlere destek için çağrıda bulunacaklarını belirterek, geçen yıl Nobel Barış Ödülü'ne layık görülen Tunus Diyalog Dörtlü'sünün de buna destek vereceğinden emin olduğunu söyledi.

Filistin'de 1987 yılında başlayan ilk İntifada Hareketi'nin önemli aktörlerinden kabul edilen Mervan el-Bergusi 2002 yılında İsrail güvenlik güçleri tarafından tutuklanmıştı.

dunyabulteni

Yorumlar