Siyonist Rejim Gazzeli İki Balıkçıyı Gözaltına Aldı

İşgal donanması bugün (7 Nisan Perşembe) öğle saatlerinde Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Deir El-Belah sahilleri açıklarında avlanmakta olan iki balıkçıyı gözaltına aldı.  

Görüntülenme: 1537 Tarih: 07 Nisan 2016 01:59
Siyonist Rejim Gazzeli İki Balıkçıyı Gözaltına Aldı

Gazze'deki Filistinli Balıkçılar Sendikası Başkanı Nizar Ayyaş, Filistin Enformasyon Merkezi'ne yaptığı açıklamada, işgal güçlerinin Han Yunus kenti sakinlerinden balıkçılar İyad Alvan ve Raid Ebu Avde'yi Deir El-Belah açıklarında avlandıkları sırada teknelerinin önünü keserek gözaltına aldığını söyledi.

Filistinli balıkçıların avlanma izni verilen 9 mil mesafesini geçmediklerini bildiren Ayyaş, işgal güçlerinin Filistinli balıkçılara yönelik ihlallerini sürdürdüğüne dikkat çekti.

Ayyaş, gözaltına alınan Filistinli balıkçıların derhal serbest bırakılmasını ve balıkçıların daha geniş bir alanda avlanmalarına izin verilmesini istedi.

İşgal yönetimi geçtiğimiz günlerde Gazzeli balıkçılar için avlanma mesafesini 6 milden 9 mile çıkarmış, Gazzeli balıkçılar ise bu adımın yetersiz olduğuna işaret ederek avlanma mesafesinin en az 20 mile çıkarılması gerektiğini bildirmişti.

fiem

Yorumlar