Basim Ez-Zearir: İslami Kitle Öğrenci Grubu Çifte Baskıya Maruz Kalıyor

İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın El-Halil milletvekili Basim Ez-Zearir, Kudüs İntifadası’nın sürdüğü ve üniversitelerdeki seçimlerin de yaklaştığı şu günlerde üniversite öğrencilerine yönelik baskıların, işgale karşı direnişi ilke edinen öğrenci gruplarına karşı sürdürülen kısıtlama ve sindirme girişimlerinin bir halkası olduğunu söyledi.  

Görüntülenme: 863 Tarih: 08 Nisan 2016 04:57
Basim Ez-Zearir: İslami Kitle Öğrenci Grubu Çifte Baskıya Maruz Kalıyor

Hamas lideri Ez-Zearir bugün (8 Nisan Cuma) yaptığı ve Filistin Enformasyon Merkezi’ne de ulaşan basın açıklamasında, işgal güçlerinin son günlerinde başta üniversite öğrencisi Selsebil Eş-Şelalide ve İbrahim Selheb olmak üzere İslamî Kitle öğrenci grubu mensuplarına yönelik başlattığı tutuklamaların grubun öğrenci konseyine ulaşmasını engellemek için yapılan yıpratıcı girişimler olduğunu, bu hedefin işgal yönetimi kadar Filistin Yönetimi’nin de hedefi olduğunu ifade etti.

İslami Kitle öğrenci grubunun kurulduğu günden beri hem işgal rejiminin hem de Filistin Yönetimi’nin hedefinde olduğunu belirten Ez-Zearir, “Her iki taraf da bazen takip, bazen imkânlarına el koyma, bazen saldırma, tutuklama ve tasfiye etme şeklinde grubun mensuplarını ve liderlerini hedef almıştır. İslami Kitle ise bütün bu baskı ve zulümlere rağmen yürüyüşünü sürdürmüş ve engellerin üstesinden gelmiştir. Ödediği bedeller ve ortaya koyduğu fedakârlıklarla, öğrencilerin hem onun etrafında hem de savunduğu proje etrafında kenetlenmesi sayesinde dimdik ayakta ve yoluna devam etmektedir” dedi.

fiem

Yorumlar