Gazzeli Genç Mühendis Tüm İmkansızlıklara Rağmen Zoru Başardı

Gazze' de yaşayan mühendis Muhammed Ebu Matar,kendi üç boyutlu yazıcısını üretti. 

Görüntülenme: 1830 Tarih: 08 Nisan 2016 18:46
Gazzeli Genç Mühendis Tüm İmkansızlıklara Rağmen Zoru Başardı

İsrail ablukasındaki Gazze' de yaşayan mühendis Muhammed Ebu Matar, imkansızlıklara rağmen Filistin'de bir çok alanda kullanılabilinecek kendi üç boyutlu yazıcısını üretti. 
 
Gazzeli mühendis Muhammed Ebu Matar'ın abluka altındaki bölgede bulamadığı bazı malzemeler vardı fakat Ebu Matar, İsrail'in Gazze'ye geçişine izin vermediği malzemeleri üretmenin başka bir yolunu buldu. 
 
 Uzun süre internetten 3 boyutlu yazıcının nasıl yapıldığını anlatan videoları izlemesinin ardından başarıya ulaşan Ebu Matar, yapay vücud parçaları dahil birçok mazlemenin çıktısını verebilen bir yazıcıyı kendi başına üretti. Ebu Matar'ın ürettiği yeni yazıcı, yokluk içinde yaşayan Gazze'de eğitimden sağlığa birçok alanda kullanılabilecek.
 
 Daha önce de böyle bir cihaz geliştirmek için bir çok kez denemelerde bulunduğunu anlatan Ebu Matar, "Gazze'ye girişine izin verilmeyen malzemelere ihtiyacımız var. Gazze'deki zorlukları herkes biliyor. Birçok insan organlarını kaybetti. Bu yüzden engelli bir şekilde yaşamak zorunda kalan insanlarımız var. Bu yazıcı, yapay vücut parçaları üretmemize yardımcı olacak. Tasarımcılara daha fazla esneklik tanıyacak" dedi. 
 
 Ebu Muhammed, yazıcıyla eğitimde kullanılabilecek malzemelerin de üretilebileceğini söyleyerek,
yüksek teknolojiyle üretilmiş malzemelerin, cisimlerin öğrencilerin bazı konuları anlamasına yardım edeceğini vurguladı.
 
 
 

 

İSLAMİANALİZ

Yorumlar