İslami Cihad Lideri:''Onurlu Bir Esir Takası İçin Siyonist Yerleşimcileri Tutuklayalım.''

Filistin İslami Cihad Hareketi, dün Gazze'de Cuma namazının ardından, Cebaliye Mülteci Kampı'nda bulunan El-Kassam Camii önünde başlayarak "Esirlerle ve Kudüs İntifadasıyla Dayanışma Yürüyüşü" gerçekleştirdi. 

Görüntülenme: 1782 Tarih: 09 Nisan 2016 03:37
İslami Cihad Lideri:''Onurlu Bir Esir Takası İçin Siyonist Yerleşimcileri Tutuklayalım.''

Geniş katılımın gerçekleştiği yürüyüşte, Kudüs İntifadası'na ve işgal hapishanelerinde bulunan esirlere destek verilirken, Filistin hükümetinin işgal rejimiyle güvenlik koordinasyonu da protesto edildi.
 
Gösteri sırasında bir konuşma gerçekleştiren İslami Cihad Hareketi Lideri Halid El-Batş Filistinli gruplara, bir strateji belirleyerek, tüm mahkumlar serbest bırakılana dek onurlu bir esir değişimi anlaşması sağlamak için Siyonist yerleşimcileri tutuklama çağrısında bulundu. 
 
Mübarek İntifada'nın sekizinci ayına giren işgal altındaki Kudüs halkına seslenen El-Batş: "Filistin Direnişi, her aşamada ve her yerde Kudüs İntifadası'na desteğini süürdürecek, düşman işgal rejimi üzerinde de yerleşim ve Yahudileştirme politikalarına karşı baskı kurmaya devam edecektir." ifadelerini kullandı.
 
Batı Şeria'da yerleşimciler ve mobil bariyerlerle Kudüs İntifadası'yla bağları kesilmeye çalışan Filistinlilere de seslenen Halid El-Batş, işgalciler tarafından kurulan güvenlik noktalarının sayısının 630'u geçtiğini söyledi. El-Batş işgal güçleri tarafından sokak ortasından yapılan infazlara ve işgal güçlerine karşı Filistinlilere topyekün mücadele etme çağrısında bulundu. 
 
El-Batş, Kudüs Seriyyeleri'ne, Kassam Tugayları'na, Aksa Şehitleri Tugayları'na ve tüm direniş unsurlarına da seslerek sokak ortasında çocukları ve kadınları infaz eden işgal rejimine büyük bir ders verilmesi gerektiğini söyledi. El-Batş işgal rejiminin bu bu tür infaz politikalarına karşı sessiz kalmanın mümkün olmadığını ifade etti. 
 
İslami Cihad Lideri, konuşmasının sonunda zorlu koşullara rağmen İntifada ve Direniş ruhunun diri tutulması gerektiğini ifade etti ve Filistin Hükümetine seslenerek işgal rejimiyle yürüttüğü güvenlik koordinasyonunu durdurması gerektiğini söyledi. El-Batş ayrıca işgal rejiminin İntifada karşısındaki acziyetine dikkat çekerek, Netanyahu'nun "İntifada'yla başa çıkmak için sihirli bir çözümümüz yok" açıklamasını hatırlattı.
İSLAMİANALİZ

Yorumlar