Siyonist İsrail, Kudüs İntifadasını Zayıflatmak İstiyor

Kudüs İntifadası'nı bastırmak için her yola başvuran işgal rejimi, intifadanın arkasında olduğunu düşündüğü Hamas hareketinin Batı Yaka’daki liderleriyle harekete bağlı öğrenci grubunun önde gelenlerini tutuklamaya başladı.  

Görüntülenme: 770 Tarih: 10 Nisan 2016 04:34
Siyonist İsrail, Kudüs İntifadasını Zayıflatmak İstiyor

İşgal rejiminin son günlerdeki operasyonlarını değerlendiren uzmanlar, işgal rejiminin bu tutuklamalarla halkın içindeki sembol isimlerle işgale karşı direnen gençlerin arasını ayırmayı, irtibatlarını kesmeyi, gençleri manevi destek ve yönlendirmelerden mahrum bırakmayı ve netice itibariyle intifadayı zayıflatmayı amaçladığını ifade etti.
 
Eski bakanlardan ve Hamas’ın Batı Yaka’daki önemli liderlerinden Vasfi Kubha yaptığı  değerlendirmede, Batı Yaka’daki liderlerin intifadadaki etkilerinin sadece manevi olduğunu hatırlatarak, liderlerin tutuklanmasının kendi kendine çıkan ve yürüyüşünü kimseden talimat almadan sürdüren intifada gençliğini fazla etkilemeyeceğini söyledi.

Kubha, “İşgal yönetimi, Filistinli liderlerin ve sembol isimlerin sahadan uzaklaştırılmasıyla Kudüs İntifadası'nı söndürebileceğini ve durdurabileceğini sanıyor. Liderlerle etkin gençlerin arasını ayırmak istiyor. Bu da daha önceki girişimleri gibi başarısız olacak. Son tutuklamalar, liderlerin intifadaya olan desteklerini azaltamayacaktır. İntifadanın devamı konusunda her türlü manevi desteklerini ve yardımlarını sürdüreceklerdir” dedi.

Diğer taraftan işgalcinin son operasyonlarını değerlendiren siyasi analist Nuaym Barud, işgalcinin liderleri intifadanın yakıtı ve motoru olarak gördüğü için tutukladığını belirterek, işgalcinin onları tutuklayarak önderlik misyonlarını yerine getirmelerini engellemek istediğini söyledi.

fiem

Yorumlar