Filistin Halkı Mescid-i Aksa'yı Yalnız Bırakmıyor

Mescidi Aksa’ya Destek İçin Halk Heyeti'nin çağrısı üzerine Filistin halkı Mescidi Aksa ile irtibatını pekiştirmek ve Mescidi Aksa'ya ilgisini göstermek amacıyla düzenlenen “Aksa Çocuk Baharı” şenliğine akın etti.  

Görüntülenme: 1508 Tarih: 10 Nisan 2016 17:33
Filistin Halkı Mescid-i Aksa'yı Yalnız Bırakmıyor

Sabah saatlerinden itibaren Batı Yaka, Kudüs ve çevresiyle 1948 yılında işgal edilen Filistin topraklarından Mescidi Aksa’ya akın eden yediden yetmişe binlerce kişi düzenlenen şenliğe iştirak etti.

Siyonist işgal güçlerinin şenlik için getirilen malzemeleri engellemeleri yüzünden Mescidi Aksa’ya malzeme konulmazken, gençler çocukların yüzlerini boyadı ve onlara balon dağıttı, güllerden çelenkler yaptı. Çocuklar da resim yapıp oyunlar sergiledi.

İkindi namazından sonra son bulan şenlikte konuşan Şeyh Abdurrahman Ebu’l-Heyca, Mescidi Aksa’da nöbet tutmanın önemine işaret ederek, işgalcinin çocukların masum oyunları dahil her türlü faaliyete karşı çıkıp engellemesinin bu rejimin korkaklığından başka bir şeye işaret etmediğini söyledi.

Olaylar nedeniyle büyük bir durgunluk yaşayan Eski Belde'deki esnafın yüzü bugünkü etkinlikle gülerken, dışarıdan gelen insanların çarşı pazarda alış veriş yapmalarının esnafı fazlasıyla memnun ettiği görüldü.

fiem

Yorumlar