Şeyh Raid Salah Netanyahu'nun Zırvalıklarını Reddetti

1948'de işgal edilen Filistin topraklarında faaliyet gösteren İslami Hareket'in lideri Şeyh Raid Salah, işgal rejimi başbakanı Benyamin Netanyahu'nun kendisine yönelik tehditlerini ve suçlamalarını reddetti.  

Görüntülenme: 1032 Tarih: 12 Nisan 2016 14:28
Şeyh Raid Salah Netanyahu'nun Zırvalıklarını Reddetti

Şeyh Raid Salah, bugün (11 Nisan Pazartesi) konuyla ilgili yayınladığı bildiride, hiçbir tehdidin ve aleyhlerinde yapılan kışkırtmaların kendilerini işgalcilerin Mescid-i Aksa ve Kudüs'e yönelik ihlallerini deşifre etmekten alıkoyamayacağını söyledi.

İşgal rejimi başbakanı Benyamin Netanyahu, dün akşam yapılan kabine toplantısında, Şeyh Raid Salah'ı Mescid-i Aksa ve çevresinde karmaşa çıkarmaya ve gerginliği yükseltmeye çalışmakla suçlamıştı.

Şeyh Raid Salah'ın başlı başına pimi çekilmiş bir bomba olduğunu ve gözaltında tutulması gerektiğini söyleyen Netanyahu, işgal rejimi içişleri ve adalet bakanlarından Şeyh Raid Salah'ı Kudüs'ten uzaklaştırmalarını istemişti.

Şeyh Raid Salah, konuyla ilgili yayınladığı bildiride, Allah'tan başka hiç kimseden korkmadıklarını, ölünceye kadar Kudüs'ü ve Mescid-i Aksa'yı savunmaya devam edeceklerini söyledi.

Şeyh Raid Salah, Yahudi örgütlerinin Pesah ( Hamursuz) Bayramı dolayısıyla Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleme çağrılarına karşı Filistinlilerden Mescid-i Aksa'ya giderek nöbet tutmalarını istemişti.

Bu arada, İslami Hareket Başkan Yardımcısı Şeyh Kemal El-Hatip, işgal yönetiminin Şeyh Raid Salah'a zarar vermek isteyebileceği uyarısında bulundu.

fiem

Yorumlar