Hamas, Mescid-i Aksa'da Yoğun Bir Şekilde Nöbet Tutma Çağrısında Bulundu

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyesi İzzet Er-Reşak, işgal rejimini Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya düzenlemeyi planladıkları baskınların ve kışkırtıcı davranışların yol açabileceği sonuçlar konusunda uyardı. 

Görüntülenme: 1085 Tarih: 14 Nisan 2016 20:31
Hamas, Mescid-i Aksa'da Yoğun Bir Şekilde Nöbet Tutma Çağrısında Bulundu

İzzet Er-Reşak, konuyla ilgili yaptığı basın açıklamasında, sözde heykel örgütlerinin planları ve Mescid-i Aksa'ya yönelik tehditler karşısında Filistin halkının sessiz kalmayacağını ve her türlü yolla karşı koyacağını söyledi.

Mescid-i Aksa'nın kırmızı çizgi olduğunu kaydeden Er-Reşak, Filistin halkının Mescid-i Aksa'nın zaman ve mekan bakımından ikiye bölünmesine izin vermeyeceğini ve Mescid-i Aksa'nın sadece Müslümanlara ait kalacağını belirtti.

Hamas lideri, Filistin halkını yoğun bir şekilde Mescid-i Aksa'da bulunmaya ve baskınlara karşı nöbet tutmaya davet ederek işgalcilerin planlarının boşa çıkarılmasını istedi.

Filistinli, Arap ve uluslararası medya organlarına da seslenen Er-Reşak, işgal güçlerinin Mescid-i Aksa'ya ve cemaatine yönelik ihlallerinin deşifre edilmesi çağrısında bulundu.

Yorumlar