İşgal Güçleri Beytlahim Kontrol Noktasında Bir Genç Kızı Gözaltına Aldı.

İşgal güçlerinin dün (13 Nisan Çarşamba) Filistinli bir genç kızı Batı Yaka'nın güneyindeki Beytlahim kontrol noktasından geçerken yanında bıçak taşıdığı iddiasıyla gözaltına aldığı ifade edildi. 

Görüntülenme: 1939 Tarih: 14 Nisan 2016 17:05
İşgal Güçleri Beytlahim Kontrol Noktasında Bir Genç Kızı Gözaltına Aldı.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre, işgal güçleri 15 yaşındaki Nuran Ahmed El-Bülbül'ü Kudüs kentine giden yoldaki Beytlahim kontrol noktasında gözaltına aldı.

İşgal güçleri Filistinli genç kızın okul çantasında bıçak bulunduğunu iddia ederken El-Bülbül'ün erkek kardeşi işgal güçlerinin iddiasının asılsız olduğunu söyledi ve Filistinli genç kızın kontrol noktasında kendisini aşağılamak isteyen bir kadın askerle tartıştığı için gözaltına alındığını bildirdi.

İşgal güçlerinin ayrıca aynı yerde şehit Atıf Ebu Akkar'ın eşi Basime Ebu Akkar'ı da El-Bülbül'ün gözaltına alınmasını engellemeye çalıştığı için gözaltına aldığı ve iki saat sonra serbest bıraktığı ifade edildi.

İşgal güçleri özel kuvvetleri Filistinli genç kızın babası İzzeddin El-Kassam Tugayları komutanı Ahmed El-Bülbül'ü ve üç arkadaşını 2008 yılında Beytlahim kent merkezinde şehit etmişti.

 

FEM

Yorumlar