Ebu Cihad Şehit Edilişinin 28. Yıldönümünde Anılıyor

Bugün (16 Nisan Cumartesi) FKÖ'nün ve Fetih örgütünün ileri gelen liderlerinden; Yasir Arafat'ın da yakın çevresinde yer alan ve Ebu Cihad lakabıyla ün kazanan Halil El-Vezir, iki arkadaşıyla birlikte siyonist işgalciler tarafından şehit edilmesinin 28. yıl dönümü münasebetiyle anılıyor.  

Görüntülenme: 1223 Tarih: 16 Nisan 2016 04:29
Ebu Cihad Şehit Edilişinin  28. Yıldönümünde Anılıyor

Ebu Cihad lakabıyla tanınan Halil İbrahim El-Vezir, 1935'te Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesinde yer alan Er-Remle kasabasında dünyaya gelmişti. Ancak henüz 13 yaşında olduğu sırada siyonist işgal devletinin kurulmasıyla birlikte işgalcilerin Hitler'in yöntemleriyle gerçekleştirdikleri göçe zorlama sebebiyle ailesiyle birlikte Gazze'ye göç etmek zorunda kaldı. Kuveyt'te tanıştığı Yasir Arafat'la birlikte Fetih örgütünün kuruluşunda yer aldı.

Ebu Cihad, örgüt içinde direnişçi ve işgal rejimini tanımama ilkesinden taviz verilmemesi konusunda kararlı tutumuyla tanınıyordu. İşgal rejimi onun bu tutumundan rahatsız oluyor ve özellikle intifadanın başlamasından sonra kendisinin köşeye sıkışması karşısında FKÖ ile dolaylı yollardan köprüleri inşa etme çabalarının önünde Ebu Cihad'ın ciddi engel olduğunu fark ediyordu. 16 Nisan 1988'de Tunus'un Kartaca limanına MOSSAD ajanları tarafından gerçekleştirilen çıkartma sonrası düzenlenen baskında korkunç bir cinayetle şehit edildi. 

fiem

Yorumlar