Siyonist Rejim ve Abbas Yönetimi Filistin Politeknik Üniversitesi Öğrencilerine Rahat Vermiyor

Son dönemde El-Halil'deki Filistin Politeknik Üniversitesi'ndeki İslami kesime mensup öğrenciler hem siyonist işgal rejiminin hem de Mahmud Abbas yönetiminin güvenlik organlarının ortak hedefi haline geldi.  

Görüntülenme: 1032 Tarih: 16 Nisan 2016 17:02
Siyonist Rejim ve Abbas Yönetimi Filistin Politeknik Üniversitesi Öğrencilerine Rahat Vermiyor

Son dönemde gerek işgal rejimine ve gerekse Filistin Özerk Yönetimi'ne mensup güvenlik görevlileri tarafından Filistin Politeknik Üniversitesi'ndeki İslâmî kesimin ileri gelenlerine yönelik birçok baskın ve tutuklama gerçekleştirildiği haber verildi.

Haberlerde baskın ve tutuklamalarla, üniversitedeki İslâmi kesim mensuplarının, Kudüs intifadasındaki fonksiyonları hakkındaki şüphelerden dolayı sıkıştırılmasının ve etkilerinin azaltılmasının amaçlandığı ifade edildi.

İslâmî hareketin liderlerinin sıkıştırılmasıyla aynı zamanda önümüzdeki öğrenci meclisi seçimlerinde İslâmî hareket mensuplarının zaferinin önüne geçilmesinin de amaçlandığına dikkat çekildi.

Konuyla ilgili haberlerde saldırı ve baskınlarda özellikle mevcut öğrenci meclislerinde İslâmi hareket mensuplarını temsil edenlerin hedef alındığı ve saldırı ve baskınların işgal rejimine mensup güvenlik görevlileriyle Abbas'ın güvenlik görevlileri tarafından birbirine paralel ve neredeyse eşit düzeyde yürütülmesinin dikkat çekici olduğu vurgulandı.

Gerçekleştirilen baskın ve saldırılarda hedef alınanlar arasında kız öğrencilerin liderleri de yer alıyor. Bu çerçevede Selsebil Şelalide isimli kız öğrencinin evine de baskın düzenlendi, özel eşyaları çok sıkı bir şekilde aramadan geçirildi ve bu aramadan bir hafta sonra da kendisi gözaltına alındı. 

fiem

Yorumlar