Kassam Tugayları'ndan Filistinli Esirlerle İlgili Önemli Açıklama

İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları, işgal zindanlarında tutulan esirleri özgürlüğe kavuşturma sözüne bağlı olduğunu ve Filistin halkını sevindirecek bir esir takasını gerçekleştirecek kartlara sahip olduğunu açıkladı.  

Görüntülenme: 1794 Tarih: 18 Nisan 2016 17:32
Kassam Tugayları'ndan Filistinli Esirlerle İlgili Önemli Açıklama

İzzeddin El-Kassam Tugayları sözcüsü Ebu Ubeyde, dün Esir Günü münasebetiyle radyolarda ve televizyonlarda yayınlanan konuşmasında, esirlerin kurtuluşunun yakın olduğunu belirterek, "Özgür insanın sözü borçtur ve bu borcu ne pahasına olursa olsun ödeyeceğiz" dedi.

Esirler, Filistin halkı ve İslam ümmeti için şerefli bir esir takası gerçekleştirecek imkânlara sahip olduklarını belirten Ebu Ubeyde, işgal rejimini bedel ödemekten kaçmak için manevra yapmaya kalkışmaması yönünde uyardı.

Ebu Ubeyde, işgal rejiminin esirlerin arkasında onları özgürlüğe kavuşturmak için çalışan yiğitler olduğunu bilmesi gerektiğini kaydederek, esirlere kurtuluşlarının yakın olduğu müjdesini verdi.

İşgal rejimi zindanlarında yaklaşık 7 bin Filistinli esir tutulurken Filistinliler esirlere destek amacıyla her yıl 17 Nisan'ı Esir Günü olarak anıyor.

fiem

Yorumlar