Mahmud Ez-Zehhar'dan Önemli Açıklama

İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden Mahmud Ez-Zehhar, Hamas'ın işgal rejiminin onurunu yerle bir edecek ve esir takası anlaşmasına mecbur edecek araçlara sahip olduğunu söyledi.  

Görüntülenme: 1476 Tarih: 19 Nisan 2016 19:18
Mahmud Ez-Zehhar'dan Önemli Açıklama

Mahmud Ez-Zehhar, Gazze'deki yerel El-Aksa radyosuna yaptığı açıklamada, bu araçların başında işgal askeri esir alıp tek bir gruba üye esirlerin değil tüm gruplara üye esirlerin serbest bırakılacağı milli bir esir takası anlaşması gerçekleştirmek olduğunu ifade etti.

Hamas Hareketi Siyasi Birimi üyesi, işgal zindanlarında tutulan Filistinli esirleri özgürlüğe kavuşturmanın başkalarından yardım dilemeyle veya müzakerelerle gerçekleştirilemeyeceğine dikkat çekti.

Mahmud Ez-Zehhar bu açıklamalarını dün akşam (17 Nisan Pazar) şehit Abdülaziz Er-Rantisi'nin evine şehadetinin 12'nci yıldönümü münasebetiyle gerçekleştirdiği ziyaret sırasında yaptı.

Dün Ez-Zehhar'ın açıklamasından kısa sıra önce Hamas Hareketi'nin askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları sözcüsü Ebu Ubeyde benzer bir açıklamada bulunmuştu.

Ebu Ubeyde, Esir Günü münasebetiyle yaptığı açıklamada, İzzeddin El-Kassam Tugayları'nın esirler, Filistin halkı, İslam ümmeti ve dünyadaki tüm özgür insanlar için onur kaynağı olacak bir esir takası gerçekleştirme imkânına sahip olduğunu açıkladı.

fiem

Yorumlar