Şabak Abbas Yönetiminin Talebini Reddetti

İşgal radyosu, Filistin Yönetimi'nden ve işgal rejiminden yetkililerin dün gece Kudüs'te beş saat süren bir güvenlik toplantısı gerçekleştirdiklerini bildirdi.  

Görüntülenme: 1277 Tarih: 19 Nisan 2016 02:27
Şabak Abbas Yönetiminin Talebini Reddetti

İşgal radyosu toplantıda Filistinli yetkililerin işgal güçlerinin "A" bölgesinde faaliyetlerini durdurmasını istediğini fakat bu isteğin işgal rejimi iç istihbarat teşkilatı "Şabak" tarafından reddedildiğini ifade etti.

Şabak'ın işgal rejimi başbakanı Benyamin Netanyahu, Savunma Bakanı Moşe Yaalon ve güvenlik birimleri üst düzey yetkililerine Batı Yaka kentlerinde işgal güçlerinin faaliyetlerinin azaltılmamasının gerektiğine dikkat çeken gizli bir belge sunduğu kaydedildi.

Son günlerde Filistin Yönetimi ile işgal rejimi arasında işgal güçlerinin Oslo Anlaşması'na göre Filistin Yönetimi'nin kontrolüne bırakılan "A" bölgesindeki faaliyetlerinin kısıtlanması için görüşmelerin yürütüldüğüne dair haberler yayınlanmıştı.

İşgal rejimi gazetelerinden Haaretz'in bugünkü sayısında yer alan konuyla ilgili haberde, Şabak'ın işgal güçlerinin Batı Yaka kentlerindeki güvenlik faaliyetlerinin kısıtlamasının eylemleri önleme çalışmalarının önüne engeller çıkaracağını söylediği ifade edildi.

fiem

Yorumlar