Hamas'tan Kudüs Eylemine Kutlama

İşgal altındaki Kudüs şehrinde Siyonistlere yönelik yapılan ve 21 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan eylemi tebrik eden İslamî Direniş Hareketi (Hamas), bu eylemin işgalcinin işlediği cinayetlerin doğal bir sonucu olduğunu belirtti.  

Görüntülenme: 1493 Tarih: 19 Nisan 2016 19:50
Hamas'tan Kudüs Eylemine Kutlama

Konuyla ilgili açıklama yapan Hamas sözcüsü Sami Ebu Zuhri “Hamas hareketi Kudüs eylemini tebrik ediyor ve bu eylemi işgalcinin sokak ortası infazlarıyla Mescidi Aksa’yı kirletmesinin doğal bir sonucu olarak görüyor” dedi.

Hamas’ın dışarıdaki sözcülerinden Husam Bedran ise, eylemin direnişin işgalciyi şok edecek eylemlere hazırlık yaptığının ilk müjdeli eylemi olduğunu söyledi.

Filistin Enformasyon Merkezine de ulaşan açıklamada Bedran, işgalcinin devam eden cinayetlere karşı Filistin halkının kükreyen öfkesini durduracak anahtara sahip olmadığını ifade etti.

Bedran devamla, intifadanın bittiğini düşünenlerin yanıldığını belirterek, bugün herkes Filistin halkının sıkıntılara rağmen intifadayı sürdürme azim ve gayretinde olduğunu gördüğünü kaydetti.

Dün akşam işgal altındaki Kudüs şehrinde Siyonistleri taşıyan otobüse yönelik yapılan feda eyleminde ikisi ağır 21 kişi yaralandı.

fiem

Yorumlar