Kudüs'te Çatışma

Kudüs kentinin doğusundaki Ebu Dis beldesinde bu sabah (21 Nisan Perşembe) erken saatlerde işgal güçleriyle Filistinliler arasında yaşanan şiddetli çatışmalar sırasında 16 Filistinli yaralandı.  

Görüntülenme: 2078 Tarih: 21 Nisan 2016 12:33
Kudüs'te Çatışma

İşgal güçleri bu sabah erken saatlerde Kudüs'ün doğusundaki beldelere baskın düzenleyerek evlerde ve işyerlerinde arama yaptı.

İşgal polisi, istihbarat bilgilerine dayanarak gerçekleştirildiğini söylediği baskınlar sırasında patlayıcı yapılan iki atölye ortaya çıkarıldığını ve çok sayıda mühimmat ele geçirildiğini öne sürdü.

İşgal güçlerinin kimliği henüz öğrenilemeyen bir Filistinliyi gözaltına aldığı ve sorguya çekmek üzere Maale Adumim Yahudi Yerleşkesi'ndeki güvenlik merkezine götürdüğü ifade edildi.

Quds Press Haber Ajansı da işgal güçlerinin Ebu Dis ve El-Ayzeriyye beldelerine baskın düzenleyerek bir Filistinliyi gözaltına aldığını, evlerde arama yaptığını ve baskınlar sırasında çatışmaların yaşandığını söyledi.

Filistin Kızılayı ise ilk yardım ekiplerinin Ebu Dis beldesinde çatışmalarda yaralanan 16 Filistinliye müdahale ettiğini ve yaralılardan dördünün plastik mermiyle yaralandıklarını açıkladı.
fiem

Yorumlar