Filistinli Esir Sami Cenazira Açlık Grevini Sürdürüyor

El-Halil vilayetindeki El-Fevvar Mülteci Kampı sakinlerinden esir Sami Cenazira, idari hapis cezasını protesto amacıyla başlattığı açlık grevi eylemini 50 gündür devam ettiriyor.  

Görüntülenme: 1220 Tarih: 21 Nisan 2016 19:21
Filistinli Esir Sami Cenazira Açlık Grevini Sürdürüyor

Filistinli Esir Kulübü, bugün (21 Nisan Perşembe) konuyla ilgili yayınladığı ve Filistin Enformasyon Merkezi'ne de ulaşan bildiride, 43 yaşındaki esir Cenazira'nın evli ve ikisi erkek biri kız üç çocuk babası olduğu bildirildi.

İşgal güçleri esir Sami Cenazira'yı ilk kez 1991 yılında gözaltına aldı. Daha sonra birçok kez işgal güçlerince gözaltına alınan Cenazira işgal zindanlarında toplam yedi yıl yattı.

Esir Cenazira 15 Kasım 2015'te işgal güçlerince yeniden gözaltına alındı ve idari hapis cezasına çarptırıldı. Cenazira'nın idari hapis cezası daha sonra uzatıldı.

Uzun süredir açlık grevi eylemini sürdüren Cenazira'nın sağlık durumunun kötüye gittiği, vücudunda kasılmalar meydana geldiği ve düşüp başını vurduğu için başında yara olduğu ifade edildi.

İşgal zindanlarında idari hapis cezasıyla tutulan esirlerden bazıları açlık grevi eylemiyle işgal yönetimine boyun eğdirerek özgürlüğe kavuştu.

fiem

Yorumlar