Siyonist Güçler Filistinli Bilim Adamı Profesör Imad El-Bergusi'yi Gözaltına Aldı

İşgal güçleri Filistinli bilim adamı Profesör Imad El-Bergusi'yi dün akşam (24 Nisan Pazar) Ramallah'ın kuzeybatısındaki Nebi Salih kontrol noktasında gözaltına aldı.  

Görüntülenme: 1352 Tarih: 25 Nisan 2016 16:49
Siyonist Güçler Filistinli Bilim Adamı Profesör Imad El-Bergusi'yi Gözaltına Aldı

Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri, işgal güçlerinin Profesör Imad El-Bergusi'yi kontrol noktasında durdurarak gözaltına aldığını ve götürdüğü yerin öğrenilemediğini söyledi.

53 yaşındaki Filistinli bilim adamı Profesör Imad El-Bergusi'nin Beyt Rima beldesi sakinlerinden olduğu, Kudüs Üniversitesi'nde uzay ve fizik dersleri verdiği bildirildi.

İşgal güçleri Profesör El-Bergusi'yi 6 Aralık 2014'te Birleşik Arap Emirlikleri'nde bilimsel bir konferansa katılmaya giderken El-Kerame Kapısı'nda gözaltına almış ve daha sonra 23 Ocak 2016'da serbest bırakmıştı.

El-Bergusi'nin gözaltında tutulduğu süre boyunca sosyal paylaşım sitelerinden Facebook'taki kişisel sayfasında yaptığı paylaşımlar ve işgal ordusunun Gazze Şeridi'ne açtığı savaşı protesto amacıyla düzenlenen bir gösteriye katıldığı için sorguya çekildiği bildirildi.

Profesör Imad El-Bergusi'nin gözaltına alınması üzerine dünyanın çeşitli bölgelerinden fizikçiler ve bilim adamları topladıkları imzalarla Filistinli bilim adamının gözaltına alınmasını protesto etmiş, derhal serbest bırakılmasını talep etmiş ve işgal rejimi baskılara boyun eğerek El-Bergusi'yi serbest bırakmıştı.

fiem

Yorumlar