Siyonist Askerler Hırsızlık ve Gasp Yaptı

İşgal güçleri bu sabah (25 Nisan Pazartesi) Batı Yaka ve Kudüs'ün çeşitli bölgelerinde evlere baskınlar düzenleyerek yedi Filistinliyi gözaltına aldı. Baskın düzenlediği evlerde arama yapan işgal güçlerinin evlerin altını üstüne getirerek eşyalara zarar verdiği bildirildi.  

Görüntülenme: 959 Tarih: 25 Nisan 2016 12:05
Siyonist Askerler Hırsızlık ve Gasp Yaptı

İşgal ordusu konuyla ilgili yayınladığı raporda, güvenlik güçlerince aranıyor olduklarını iddia ettiği dört Filistinlinin El-Halil'de gözaltına alındığını belirterek, gözaltına alınanların İslami Direniş Hareketi (Hamas) üyesi olduklarını öne sürdü.

Raporda, gözaltına alınanlardan ikisinin El-Halil kentinden ve ikisinin de kentin güneyindeki Ez-Zahiriyye beldesinden olduğu ifade edildi.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri, işgal güçlerinin bu sabah erken saatlerde El-Halil'in çeşitli mahallelerine baskın düzenlediğini, esir takası anlaşmasıyla özgürlüğe kavuşmuş eski esir Bereke Racih Taha'yı gözaltına aldığını, Beyt Ummer'de de bir şehit ailesinin evine baskın düzenlediğini söyledi.

İşgal güçlerinin Kudüs'ün Silvan beldesinde de Aynu'l-Levze Mahallesi sakinlerinden Muhammed Ebu Diyab ve Mutez Ebu Diyab kardeşleri gözaltına aldığı belirtildi.

Bu arada, Filistinli kaynaklar, işgal güçlerinin Beyt Ummer beldesine düzenlediği baskın sırasında Şehit İbrahim Ahmed Avad'ın evinde bulunan paraları ve altınları çaldığını açıkladı. İşgal güçleri tarafından alınan altının bir kilo 500 gram ve paranın ise yaklaşık bin dolar olduğu ifade edildi.

fiem

Yorumlar