İslami Hareket Uyardı: "El-Kassam Mezarlığı Tehlikede"

1948'de işgal edilen Filistin topraklarında faaliyet gösteren İslami Hareket, Siyonistlerin El-Kassam Mezarlığı'nı tehdit ettiğini söyledi.  

Görüntülenme: 1827 Tarih: 28 Nisan 2016 23:14
İslami Hareket Uyardı:

İslami Hareket Başkanı Şeyh Raid Salah, bugün (27 Nisan Çarşamba) konuyla ilgili yayınladığı ve Filistin Enformasyon Merkezi'ne de ulaşan bildiride, "Bugünlerde Siyonistlere ait bir şirket ortaya çıktı. 15 yıl önce aldığı anlaşılan ne olduğu belirsiz bir belgeye dayanarak El-Kassam Mezarlığı'nın mülkiyetinin kendisine ait olduğunu iddia ediyor" dedi.

Siyonistlere ait şirketin bu iddiaya istinaden mezarlığa bakan komitenin mezarları başka bir yere taşımasını istediğini bildiren Şeyh Raid Salah, şirketin komiteyi buna zorlamak için mahkemeye başvurduğunu söyledi.

İşgal mahkemesinin 1 Mayıs'ta davaya bakacağını belirten Şeyh Raid Salah, Filistinlileri duruşma sırasında mahkeme salonunda veya önünde bulunarak, İsrailli şirkete "El-Kassam Mezarlığı'nın tek bir karışında veya tek bir mezar taşında hakkınız yok" mesajı vermeye davet etti.

El-Kassam Mezarlığı'nın İslami vakıf olduğunu ve Kıyamet'e kadar da öyle kalacağını ifade eden Şeyh Raid Salah, işgalcilere seslenerek mezarlıktan ellerini çekmelerini istedi.

Yorumlar