Siyonist Rejim'i Tünel Korkusu Sardı

Siyonist işgal güçlerinin Kassam Tugayları'nın yaptığı tünelleri bulmak için bir buçuk ay önce başlattığı kazı ve sondaj çalışmalarına devam ettiği belirtilerek, bunun için bölgede devasa çalışma merkezi kurulduğu belirtildi.  

Görüntülenme: 1086 Tarih: 01 Mayıs 2016 11:25
Siyonist Rejim'i Tünel Korkusu Sardı

Quds Press Haber Ajansı'nın verdiği habere göre, işgal güçleri Kassam’ın tünellerini bulmak için sınıra inşa ettiği dört merkez aracılığıyla güneyden kuzeye kadar her tarafta sondaj yapıyor. 

Mart ayı ortalarında Rafah’ın doğusunda devasa bir sondaj merkezi kuran işgal güçleri, Nisan ayı başında da Gazze'nin doğusunda kurdu.

Gazze’nin doğusuna paralel üçüncü bir merkezi Beytlahiya beldesinin doğusuna kuran işgal güçleri, dördüncüsünü de geçen hafta El-Meğazi Mülteci Kampı'nın doğusuna inşa etti.

Her merkez dört kilometrelik bir alanda ve sınırdan sadece 50 metre uzaklıkta. Filistinliler görmesin ve gözetlemesin diye de yükseltilmiş toprakla etrafları çevrilmiş.

Sürekli çalışmalar yapan ve her yerde sondaj çalışmaları yürüten ekibe işgal ordusundaki teknik ekiple, uzmanlar ve istihbarat elemanları gözcülük ediyor.

İşgal güçleri iki hafta önce Gazze sınırında Gazze’den işgal altındaki Filistin topraklarına uzanan bir tünel keşfettiğini duyurmuş, ancak daha fazla bilgi vermemişti.

fiem

Yorumlar