İşgal Yönetimi Gazze Şeridi'ne Çimento Girişine Yeniden İzin Verdi

İşgal rejiminde yayınlanan Yediot Ahranot gazetesi, dün akşam (1 Mayıs Pazar) işgal güçlerinin Gazze Şeridi'ne çimento girişine yeniden izin verme kararı aldığını bildirdi.  

Görüntülenme: 1395 Tarih: 02 Mayıs 2016 23:02
İşgal Yönetimi Gazze Şeridi'ne Çimento Girişine Yeniden İzin Verdi

İşgal güçleri bir aydır Gazze Şeridi'ne çimento girişine izin vermiyordu. Haberde, savaşta zarar gören evlerin onarımı ve yeniden imar projeleri için Gazze Şeridi'ne çimento girişinin birkaç gün içinde başlayacağı ifade edildi.

Haberde ayrıca, Gazze Şeridi'ne çimento girişinin Gazze'deki yönetimin özel sektöre dağıtım düzenini bozması nedeniyle durdurulduğu ve uluslararası projeler için ise çimento girişinin devam ettiği öne sürüldü.

Gazetenin belirttiğine göre, işgal güçleri Gazze Şeridi'ne çimento girişine izin verilmemesinin Gazze'nin güneyinde keşfedilen tünelle bağlantısı olmadığını iddia etti.

Yediot Ahranot, kararın Türkiye'nin işgal rejimiyle ilişkilerini normalleştirmek için Gazze Şeridi'ne uygulanan ablukanın kaldırılmasını ısrarla istemesiyle ilişkili olarak alındığını ifade etti.

Birleşmiş Milletler İşgal Altındaki Filistin Topraklarında İnsani Yardım Koordinatörü Robert Piper, işgal rejiminin iddialarını yalanlayarak, Gazze Şeridi'ne giren çimentonun askeri amaçlı kullanıldığına dair herhangi bir kanıt olmadığını açıklamıştı.

Yorumlar