Na'lin Beldesinde Dün Akşam Yaşanan Çatışmalarda Birçok Kişi Yaralandı

İşgal güçlerinin dün akşam (1 Mayıs Pazar) Ramallah'ın batısındaki Na'lin beldesine düzenlediği baskın sırasında çıkan çatışmalarda birçok Filistinlinin yaralandığı ifade edildi.  

Görüntülenme: 965 Tarih: 02 Mayıs 2016 11:37
Na'lin Beldesinde Dün Akşam Yaşanan Çatışmalarda Birçok Kişi Yaralandı

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, işgal güçleri çatışmalar sırasında Filistinlilerin üzerine ve evlerine doğru gerçek mermi, plastik mermi ve göz yaşartıcı bomba attı. İşgal askerlerinin attığı mermiler ve bombalarla birçok kişinin yaralandığı kaydedildi.

İşgal güçlerinin Batı Yaka'nın kentlerine ve beldelerine düzenlediği baskınların kısa sürede işgal askerleriyle Filistinli gençler arasında çatışmalara dönüştüğü belirtildi.

Öte yandan, işgal güçlerinin bu sabah (2 Mayıs Pazartesi) Gazze Şeridi'nin güneyinde ve kuzeyinde sınır ihlali yaparak Gazze Şeridi'ne girdiği ve arazide çalışma yaptığı bildirildi.

Quds Press Haber Ajansı, işgal güçlerinin ilk olarak Rafah kentinin doğusundaki Sofa askeri noktasından dört buldozerle yola çıktığını, sınırdan yüz metre içeri girerek kazı çalışması yaptığını söyledi.

Haberde, işgal güçlerinin ikinci sınır ihlalinin ise Beyt Hanun sınırında gerçekleştiği ve işgal ordusuna ait buldozerlerin sınırdan yüz metre içeri girerek çalışma yaptığı ifade edildi.

Yorumlar